25 Ocak 2015 Pazar

SURPRIZ YASTIK KALIBI VE YAPILISI


SURPRIZ YASTIK KALIBI VE YAPILISI


Bu iletiyi, kendi çizdiğim fotoğrflarla birlikte sadece başlıktan ve fotoğraflardan ibaret olacak şekilde yazmış ve öylece atıl bırakmışım. Pek çok email aldım bu konuda. İlgilenen arkadaşlar ve bebek bekleyen aileler, hediye etmek isteyenler, yapıp satarak aile ekonomisine katkı sağlamak isteyenler için daha ayrıntılı düzenleme kararı aldım.


Sürpriz Yastık nedir diye soracaksınız?
Süpriz Yastık için şu blogu ziyaret ediniz!

http://kumastanatolye.blogspot.com.tr/2011/03/bebek-pikesi-ve-alt-acma-diger-degisle.html?m=0

Sürpriz Yastık; Fermuarlı Bir yastığın içerisinde; battaniye, küçük yastık, alt açma bezi koyulabilen, seyahatlerde, misafirlikte rahat taşınabilen yastık. Vereceğim şablon ve fotoğraflarla daha anlaşılır olacağına inanıyorum.Piyasada çok para ama yapımı inanın çok basit.

Set Halindedir bu yastık;
1 Battaniye
1 Büyük Yastık (1Battaniye, katlanıp, ortasındaki fermuar çekildiğinde, büyük bir yaztığa, taşıma çantasına dönüşmektedir. )
1 Alt Açma Bezi
1 Küçük Bebek Yastığı

Malzemeler: 
Pazen ya da pamuklu kumaş, sıvı geçirmeyecek bir kumaş, fermuar, dikiş malzemeleri, süslemek isterseniz kurdela, güpür, fırfır...vs.


ÖLÇÜLER /ŞABLON VE YAPILIŞI:

BÜYÜK TAŞIMA YASTIGI /BATTANİYE
Büyük taşıma yastığı/Battaniyenin şablon ve ölçülerini aşağıya çizmeye çalıştım. Fermuarı açıldığında battaniyeye dönüşmektedir. Katlayıp fermuarı kapandığında ise içerisine yastık ve alt açma bezinin koyulabileceği bir yastığa dönüşüyor. Fermuar ortadaki pembe ile gösterdiğim alana, üç tarafına gelecek şekilde dikilecek.


ALT AÇMA BEZİ

Aşağıdaki ölçülerde; 1 adet ön yüz (tercihen pamuklu kumaş, pazen), 1 adet sıvı geçirmeyecek bir kumaştan yapılma iç astar ya da dolgu malzemesi, 1 adet alezden oluşan 3 adet kesilip üstüste dikilmesi gerekiyor.

alt açma bezi kalıbı

KÜÇÜK YASTIK

Seyahatlerinizde kullanabileceğiniz, alt değiştirme ve uyku esnasında çok işinize yarayacak küçük yastık. 44X44 ölçülerinde kesilip ikiye katlnıp dikilecek; 22x44 ölçüsüne gelen ölçülerdedir.


SURPRIZ küçük YASTIK KALIBI VE YAPILISI

Sürpriz Yaztığın bitmiş hali ( aşağıdaki resimler netten alıntıdır.)

SUPRİZ YASTIK TASARIMI IÇIN BURAYI TIKLAYINIZ!




Sevgilerle....


9 yorum:

Ziyaretiniz için Teşekkür ederim. Soru, görüş, yorum ve önerileriniz için lütfen yorum yazın. Teşekkür ederim.